Haberler

İnsanoğlunun En Çok Merak Ettiği Sorular ve Cevapları

İnsanoğlunun En Çok Merak Ettiği Sorular ve Cevapları

Yıllardır insanların en çok merak ettiği konular üzerinde bir araştırma yapılmış ve ortaya aşağıda bulunan sorular ile yanıtları ortaya çıkmış.

1 - Solaklar daha zeki midir?

Bu konuda yapılmış olan araştırmalar solakların sağ elini kullanan kişilere göre daha zeki olduğunu göstermemiştir.

2 - Soğan doğramak neden ağlatıyor?

Soğanın doğranması ile havaya lachrymatoryfactor adlı enzim yayılır ve bu da insanların gözlerinde kaşıntı yapar. Göz kendini savunmak adına gözyaşını kullanır.

3 - Ateşimiz Çıktığında Neden Üşümeye Başlarız?

Vücudun kendinin termostat ısısını yükseltmesi ile ateş ortaya çıkar ve insanlar kan basıncı yükselmediğinden ya da terlemediğinden dolayı üşür.

4 - Tek Yumurta İkizlerinin Parmak İzleri Neden Farklıdır?

Tek yumurta ikizleri aynı DNA’ya sahiptir ama hücreleri aynı değildir. Anne rahminde gelişme esnasında hormon seviyesinde oluşan dalgalanmalar gibi bazı olaylardan kaynaklı olarak rastlantısal şekilde belirlenmektedir. Benzer şekilde deri üstünde bulunan benler ve çiller de tek yumurta ikizlerinde farklılıklar gösterebilmektedir.

5 - Parmaklar Suda Kaldığında Neden Buruşmaktadır?

Hücrelerin sahip olduğundan daha az tuz çözeltisi olduğu bir suyun içine girerseniz su osmos adı verilen yöntem ile vücuda emilmektedir. Bu deride yer alan hücrelerin şişmesine sebebiyet verir, hücreler derinin alt tabakasında bulunan dokulara bağlı olduğundan dolayı de uyum sağlayabilmek adına buruşmaktadır.

6 - Tiryaki Olmak İçin Kaç Adet Sigara İçilmelidir?

Sigara konusunda önemli olan sayı değildir, sabah kalktığınızda ilk sigarayı ne zaman yaktığınızdır. İlk sigara içişten sonra bağımlılık bir sene içinde tam anlamı ile oturur.

7 - Arka Koltuklarda Neden Araba Tutar?

Arka koltukta oturan kişi ufuk çizgisini göremez, araç tutması, iç kulakta hareket olarak algılanırken, gözlerden sabit olduğunun bilgisi geldiğinden dolayı yaşanmaktadır. Arkada oturan kişilerin beyinleri araçların hareket ettiğini algılamaz ve vücudunun dengesi bozulur.

8 - Deniz Havası Ne Kadar Sağlıklıdır?

Deniz havası sahilde bulunan bakteriler ve denizin sebep olduğu güzel koku sayesinde meydana gelmektedir. Uzmanlar ise, bakterilerin limanlarda bulunan egzoz gazının havayı kirletmesine sebep olduğunu belirtmiştir.

9 - Bitkiler Yaşlanarak Ölür mü?

Bitkilerde yaşlanarak ölebilmektedir, bitkilerin bazıları türlerinden dolayı sonsuza kadar yaşayabilir ama mevsimlik olarak çıkan bitkilerin ömürleri oldukça kısadır.

10 - İnsanlar Evlerinde Kalsa Grip Salgını Ortadan Kalkar mı?

Küresel olarak alınacak olan karantina yöntemi grip salgının sonunu getirebilmektedir ama tek bir insanın bile dışarıya adım atması gribin tekrardan yayılmasına sebebiyet verebilmektedir.

11 - OK Ne Kısaltması Olarak Kullanılır?

OK her şey yolunda anlamına gelen bir kısaltmadır ama 1840 senelerde gülünç olması adına sözcüklerin yanlış yazıldığı dönemde popüler olmuştur.

12 - Hıçkırık Nedir?

Diyaframın istemsiz şekilde kasılması sonucunda oluşan ani hava girişlerinin sonucunda meydana gelmektedir. Nefes borusunun ağız kısmı aynı anda kapanmaktadır buda içeride kalmış olan havanın glotise çarpması sonucunda hıçkırığı ortaya çıkartmaktadır.

13 - Ozon Tabakası İnsan Yapımı Olan Ozon Gazı İle Doldurulabilir mi?

Antarktika üstünde bulunan ozon deliğinin kaplamış olduğu alan ABD’nin yüzölçümünden daha büyüktür. Bu alanın tekrardan doldurulması milyonlarca ozon anlamına gelmektedir, bu kadar ozonu oraya taşımak bile yüksek maliyetlere sebep olacaktır.

14 - Sakız Midede Ne Kadar Kalır?

Sakızın yutulması sonucunda mide bu sakızı sindirmez ama 3 gün içinde vücuttan atar.

15 - Dünya’nın Yuvarlak Olduğunun Kanıtlamanın En Kolay Yolu Nedir?

Seyahat etmek bunu kanıtlamanın en kolay yoludur, dünyanın yüzey kısmı kavisli olduğundan dolayı farklı takımyıldızlarının ortaya çıkması bunun bir ispatıdır.

16 - Su Dışından Balık Tutmak Mümkün müdür?

50 türde balık havada uçabilmekte ve bazı balık türleri de dışarıda nefes alabilmektedir.

17 - Erkeklerde Selülit Meydana Gelir mi?

Selülit sadece bayanlarda değil erkeklerde de meydana gelebilmektedir, erkeklerde oluşan selülit genelde karın ve boyun bölgesinde meydan gelir.

18 - Çay İçmek Harareti Alır Mı?

Çay içmek harareti ortadan kaldırır, sıcak olan içecekler çok terlemeye sebep olur ve vücut bu şekilde ısı kaybı yaşar.

19 - Fobilerin Sebepleri Nelerdir?

Dünya üzerinde insanların yaklaşık olarak % 10 kısmı fobilerden muzdarip bir şekilde yaşamaktadır. Bazı insanların fiziksel sıkıntıları fobilere yol açarken bazılarında ise travmatik olaylar fobilere yol açar. Bu anlamda yapılmış olan araştırmalar bazı fobilerin kültürel olduğunu bazılarında genetik olduğunu ortaya çıkartmıştır.

20 - Şarap mı, Üzüm mü Daha Faydalıdır?

Şarapta bulunan ve sağlığa zararlı olan antioksidanların miktarları üzümlerde iki katı daha fazladır.

21 - Kuşlar Islanır mı?

Kuşlar gaga kısmında bir yap üretir ve bu yağı tüylerine sürer, bu sayede su tüye ulaşmaz. Kuşların tüyleri suya karşı oldukça dayanıklıdır.

22 - Bakteriler Başka Bakteri Yakalayabilir mi?

Bakteriler diğer koloni halinde yaşamakta olan bakterileri saldırabilir ve yakalayabilir.

23 - Sadece Vitamin ve Su İle Yaşanır mı?

Sadece vitamin ve su ile yaşamak mümkün değildir, çünkü mineral ve vitamin kadar hücrelerin yenilenebilmesi için proteine, yağa ve karbonhidrata ihtiyaç vardır.

24 - Evrenin En Soğuk Bölgesi Nerede?

Dünyanın yaklaşık olarak 5 bin yıl kadar uzağında olan gaz ve toz bulut Boomerang Nebula’da sıcaklık ortalama olarak 272 derece olarak bilinmektedir.

25 - Eşekarıları Bal Yapar Mı?

Eşekarıları bal yapmaz, sadece çiçeklerin özlerini emer ve emdiği özü yavrusunu beslemek adına kullanmaktadır

26 - Dijital Fotoğraflar 100 Sene Saklanır mı?

Dijital fotoğraflar kâğıda basılabilir veya güneş ışınlarından korunacak şekilde CD’de saklanabilmektedir.

27 - Havaya Atılan Su Buza Dönüşür mü?

Hava atılacak olan su -30 derecede atılırsa yere buz şeklinde düşecektir.

28 - Kusursuz Görüş Ne Anlama Gelir?

Göz doktorları kusursuz görüşün harfli olan çizelgenin tümünün 6 metre uzaklıktan okumasını olduğunu ifade etmektedir.

29 - Mikroplara Bulaşan Başka Mikroplar Bulunur mu?

Mikroplara bulaşan başka mikroplar bulunmaktadır.

30 - Kaşınmak Ne Demektir?

Kaşınmak cildin uyarılması anlamına gelir, kaşınmanın böcek ısırıklarına karşı bir savunma mekanizması olduğu düşünülmektedir.

31 - Kendi Kendine Konuşan Kişiler Deli midir?

Kendi Kendine konuşan kişiler kesinlikle deli değildir, kişiler sıkıntıları olduğunda ya da yalnız kaldıklarında kendi kendine konuşabilmektedir ve bu oldukça normal bir durumdur.

İlgili yazılar

Yorumlar - Yorum yapmak için tiklayin

YORUM BIRAKIN